Shop  •   Avatar  •   FAQ  •   Search  •   Memberlist  •   Usergroups  •   Profile  •   Log in to check private messages  •   Log in  •  Register 

Barbados Battle Bug?
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Land Battles Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Cobalt
Powder Monkey
Posts: 10



621 Gold -

PostPosted: Wed Sep 26, 2007 2:02 am    Post subject: Barbados Battle Bug? Reply with quote

Something weird is going on in my Pirates! game. Every time I land my pirate near Barbados (even when I start a new game) in order to attack the city, the land and city seem to disappear. It looks like my crew and I are walking on an empty stretch of seawater! I cannot attack the city. When I re-board my ship, however, the city and land re-appear as if nothing had happened. Has this happened to anyone else? If so, is it a bug in the game?

Thank you in advance!
Back to top
View user's profile Send private message
loki59
Rigger
Posts: 1082


24228 Gold -

PostPosted: Wed Sep 26, 2007 3:18 am    Post subject: Reply with quote

Yep, it's a bug and happens to everyone. The best way to attack Barbados is to get England, or whatever the current nation is, mad enough at you that they fire their cannons as you approach. Then you'll get the option to, sneak in, attack or sail away
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Capt. Cannon
Cutthroat
Posts: 421


121 Gold -

PostPosted: Wed Sep 26, 2007 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

You could try the old "screwing with the object/ world detail" trick.

It cures everything!!! Idea
_________________
Go Fishing.

Johnny Ringo- "This fight isn't with you"
Doc Holliday-"I bed to Diffuh."
(Tombstone)

http://www.fishnj.netfirms.com/

Capt. Cannon <((((((<
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Bllasae
Seaman
Posts: 184



788 Gold -

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 12:26 am    Post subject: Reply with quote

loki59 wrote:
Yep, it's a bug and happens to everyone.

Are you sure? I don't think I've ever captured Barbados, but I'll try and then I'll post here if this is true, because as far as I know, the only city that's really screwed up is Gran Granada(The one in the middle of an island that can't be entered unless you walk across land Exploding Guns Blazing Smooth Sailing Sailor)Also, I'd like to say that if you view the smiley's code, then it's the most random thing ever, and that it sounds like a story! Lol.
_________________
Sailor All your ports are belong to us! Razz
My Story Topic Sailor
http://hookedonpirates.com/forums/viewtopic.php?t=5471
Back to top
View user's profile Send private message
Tom Pullings
Gunner
Posts: 534



11267 Gold -

PostPosted: Fri Dec 14, 2007 6:42 am    Post subject: Reply with quote

I think the only way to attack Barbados is to establish enough hostility that you are given the option to attack when you sail straight into port. If it is not hostile already, I usually try to capture or sink a few ships entering or leaving, and maybe bombard from sea by sailing past and depressing the space bar.

Also, I could be wrong, but I don't think I have ever seen the AI take it for any other nation - it is always English unless I change the governor.
Back to top
View user's profile Send private message
Dutchmans Bane
Powder Monkey
Posts: 38



153 Gold -

PostPosted: Tue Mar 04, 2008 1:42 am    Post subject: Reply with quote

I think the bug is there for the same reason St. Eustatius is virtually unsackable (can't land a party on the island) - so that the English and Dutch aren't completely kicked out of the game. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Tom Pullings
Gunner
Posts: 534



11267 Gold -

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 6:36 am    Post subject: Reply with quote

Dutchman's Bane wrote

[/quote] think the bug is there for the same reason St. Eustatius is virtually unsackable (can't land a party on the island) - so that the English and Dutch aren't completely kicked out of the game.
Quote:


Maybe, but I think it has something to do with them being at the edge of the grid.
Back to top
View user's profile Send private message
rupertlittlebear
Helmsman
Posts: 4545


10315 Gold -

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 7:33 am    Post subject: Reply with quote

so sail by while bombarding the fort (Space bar on PC)
until they are cheesed off enough for you to attack the city.

Then convert it.

You can bounce any nation out of the game.
Back to top
View user's profile Send private message
Asclepius
Cutthroat
Posts: 333


11287 Gold -

PostPosted: Fri Mar 07, 2008 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

rupertlittlebear wrote:
You can bounce any nation out of the game.

Or any two nations Sailor, or any three nations. Sailor
I do that almost every adventure. Sailor
Sailor Need to do something while waiting for the Named Pirates to have enough Gold to be worth my Cannon Balls.

Asclepius was here
Back to top
View user's profile Send private message
Tom Pullings
Gunner
Posts: 534



11267 Gold -

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

Speaking of bugs - Asclepius' multiple posts reveal a current website issue I have encountered too. You hit "submit" and get an error message - even though the post has completed. Based on the error message, you try again, and before you know it, you have repeated. You can fix by deleting the excess posts in the upper right corner - but it is annoying. Here is the error message:

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php
Back to top
View user's profile Send private message
Cussler
Cutthroat
Posts: 373


2686 Gold -

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 11:42 pm    Post subject: Reply with quote

Tom Pullings wrote:
Speaking of bugs - Asclepius' multiple posts reveal a current website issue I have encountered too. You hit "submit" and get an error message - even though the post has completed. Based on the error message, you try again, and before you know it, you have repeated. You can fix by deleting the excess posts in the upper right corner - but it is annoying. Here is the error message:

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php


I receive the same error message. I thought it was just a problem with my browser, so I never said anything. I was also logged out for some reason a few days ago, and the main page never brought up the login form for me to log back in. Had to find another way.
Back to top
View user's profile Send private message
Roland
Boatswain
Posts: 2956



9014 Gold -

PostPosted: Sun Mar 09, 2008 5:15 am    Post subject: Reply with quote

I got the same error message several times yesterday.

And again just now as I was posting this.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Kristian95
Boatswain
Posts: 3149


4681 Gold -

PostPosted: Sun Mar 09, 2008 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

Falconer is looking into this as we speak
_________________
HaP! Real Pirates hang out there!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Howie
Helmsman
Posts: 4301



45878 Gold -

PostPosted: Mon Mar 10, 2008 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Kristian95 wrote:
Falconer is looking into this as we speak


Kristian is of course correct yet again. Razz

We have been changing servers and have encountered a couple of rough spots along the way. Falc. is a master at doing this though and it should be cleared up asap.

In addition the site should start loading even faster for you once all is said and done. Very Happy
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Captain Riddle
Swabbie
Posts: 67


2171 Gold -

PostPosted: Sat Mar 15, 2008 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

I'm pretty sure Barbados is the only one that's outright impossible to land on since it's bugged; I've managed to find a location/angle on all the tiny islands, like the Dutch ones or Cartagena, that allows landing. Not sure about St. Eustatius though.

Capt. Cannon wrote:
You could try the old "screwing with the object/ world detail" trick.

It cures everything!!! Idea


That sounds like a real fix, care to explain how to do it?

About the forums error message, I dunno if it's fixed now, but I had that happen on an forum back in 2004 -- the way to stop that is to go to the phpBB admin panel » Configuration (under the 'General Admin' heading on the sidebar) » change the "use SMTP server for email" setting down at the bottom. I don't remember if it needs to be on or off, but if the error's appearing still then you should set it to whatever it's not currently set to.

Note that this may also require some tweaking of the other email settings for it to properly send emails afterwards.

Edit: well now I know it's still happening because I just got it when I posted.
_________________
 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Land Battles All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group